| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Tükürük Köftesi Tarifleri Köfteler
| 
 |  
| Tükürük Köftesi |  
|  | halil kocabaş Aşçı
 
  
 Kayıt: 25.08.2016
 Mesajlar: 18
 Şehir: Artvin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119163 Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2016
 1,465 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 250 gr kuzu kıyma
 250 gr dana kıyma
 1 adet kuru soğan
 1 adet yumurta sarısı
 1 dilim bayat ekmek içi
 1 tatlı kaşığı tuz
 Yarım tatlı kaşığı karabiber
 Üzeri için:
 1 adet yumurta beyazı
 1 çay bardağı su
 
 
 Soğan rendelenir, ekmek ve yumurta sarısıyla mıncıklanır. Sonra diğer malzemeler ilave edilir ve bütünleşene kadar yoğrulur. Buzdolabına konur, bir gece bekletilir. Ertesi gün yumurta beyazı ve su iyice çırpılır. Eller bu karışıma batırılarak ve köfteler şekillendirilir. Mangalda ya da fırında pişirilir.
 
 
 |  
| Tükürük Köftesi |  
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc155036 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2020
 480 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 600 gram kıyma (dana döş ve kuzu eti karışık)
 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 6 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış)
 1 adet küçük boy kuru soğan
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı kimyon
 
 Kabuk kısımlarını aldığınız bayat ekmek için suyla ıslattıktan sonra yumuşaması için bir kenarda bekletin.
 Kuru soğanı çok küçük parçalar halinde kesin. Dana ve kuzu eti karışık orta yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın.
 Kıymayı, küçük parçalar halinde kesilmiş kuru soğan, ayçiçek yağı, tuz, karabiber ve kimyon ilavesiyle karıştırın.
 Suda beklettiğiniz bayat ekmek içinin suyunu tamamen sıktıktan sonra köfte harcına ekleyin. Tüm malzemelerini kattığınız köfte harcını 15-20 dakika kadar yoğurun.
 Macun kıvamına gelen köfte harcını, buzdolabında en az 40 dakika kadar dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
 Elinizi suya batırdıktan sonra köftelere yassı şekli verin. Önceden yağlanıp kızdırılmış bir ızgara ya da tercihen döküm bir tavada arkalı önlü ters çevirerek yüksek ateşte pişirin.
 Piyazlık doğranmış kuru soğan, maydanoz, acı biber ve domates dilimleriyle ekmek arası servis edebileceğiniz gibi porsiyon olarak da sevdiklerinizle paylaşın.
 
 Not: Köfte harcında kullanacağınız bayat ekmek içini, kabuklarını ayıkladıktan sonra yumuşaması için suda bekletin. Suyunu sıkıp, küçük parçalara ayırdığınız ekmek içini harca katın.Küçük parçalar halinde kestiğiniz kuru soğanı, ayçiçek yağında kavurup, soğuttuktan sonra da köfte harcına ekleyebilirsiniz. Arzuya göre köfte harcına 1 adet yumurta ya da ince kıyılmış maydanoz da ilave edebilirsiniz.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |