|
|
Limonlu Rulo Pasta |
 |
Bayramcı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.06.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc143507
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2019
880 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
5 adet yumurta sarısı
125 gram şeker
125 gram un
1 adet limon kabuğu rendesi
Kreması için
250 mililitre su
1,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı limon suyu
100 gram şeker
3-4 tane jelatin
200 gram krema
Oda ısısındaki yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp, beyazları şekerle beraber krema gibi olana kadar çırpın. Yumurta sarıları ile rendelenmiş limon kabuğunu iyice çırpın ve beyazlara ekleyip spatula ile alttan üste hareketlerle karıştırın. Bu işlemi yaparken yumurta beyazlarını söndürmemeye dikkat edin.
Unu eleyerek ekleyip tekrar spatula ile karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. Düzgün bir şekilde hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 8 dakika pişirin. Daha fazla tutmayın sararken kırılmalara yol açabilir.
Fırından alınca yağlı kağıt serili tezgaha ters çevirerek tepsiden alın ve üzerindeki sıcak pişirme kağıdını kaldırın. Altta olan pişirme kağıdı ile sıcakken rulo yapıp bir kenarda soğutun.
Bu sırada kremayı hazırlayın. 4 jelatini 1 bardak suda 5 dakika bekletin. Jelatin ve sıvı krema hariç pasta kreması için gerekli olan malzemeleri tencereye koyup tel çırpıcı ile iyice karıştırarak pişirin. Jelatini ekleyip iyice tel çırpıcıyla çırpın ve oda ısısına geldikten sonra dolapta soğutun. Soğuk sıvı kremayı çırpın ve jelatinli karışıma ekleyip tel çırpıcı ile iyice karıştırın, pasta kremanız hazır.
Rulo yaptığınız keki dikkatlice açın, kremayı yayın ve kağıdın yardımıyla yeniden düzgün bir rulo yapın. Servis tabağına alıp üzerini kapatın ve buzdolabında 4-5 saate kadar bekletin. Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpip dilimleyin ve yiyin.

|
Limonlu Rulo Pasta |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 4718 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc187379
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2026
19 defa indirildi / yazdırıldı
|
Füsun Gümeli
1 paket hazır pandispanya unu
3 adet yumurta
7-8 çorba kaşığı su+ 1 su bardağı su
2 adet limon
1 adet limonun suyu
Yarım çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı patates nişastası
2 çorba kaşığı tozşeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Üzeri için:
Hindistancevizi ve limon dilimleri
Mikser yardımı ile pandispanya ununu, yumurtayı ve suyu önce yavaş devirde sonra hızlı devirde 7-8 dakika çırpın.
Rendenin ince tarafı ile bir adet limonun kabuğunu rendeleyip hamura ekleyin.
Yağlı kağıtla kapladığınız 40x40 cm ebadındaki fırın tepsisine dökün.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene dek pişirin.
Çıkardığınızda bir havlu yardımıyla rulo yapıp üstünü örterek soğumaya bırakın.
Derin bir kapta 1 su bardağı su, limon suyu, un, nişasta ve şekeri karıştırın. Kısık ateşteki ocağa oturtun.
Yavaş yavaş ve sürekli olarak, karışım muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın.
Ayrı bir kapta krem şanti ile sütü çırpıp kalan limonun rendelenmiş kabuğunu ekleyin.
Soğuyan pandispanyayı kağıdından ayırarak limonlu pelteyi sürün ve tekrar rulo yapın.
Üzerini kremşantiyi sürün, hindistancevizi ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

|
|