| 
 | 
| İskefe Böreği (Amasya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82841 Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012
 4,629 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 1 yumurta
 1 su bardağı süt
 Tuz
 Alabildiği kadar un
 Aralarını yağlamak için 1 su bardağı
 eritilmiş tereyağı
 Üzerine sürmek için 1 yumurta
 
 Malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Cevizden biraz büyük bezeler yapılır. Açılabildiği kadar büyütülür. Saç üzerinde kurutulur. (Çok kızarmayacak) kullanılacağı zaman hafi f ıslatılarak tavlanır. Tepsiye araları hafif yağlanarak üst üste yerleştirilir. Ortaya arzu edilen iç konulur. (Kıymalı, çökelekli, patatesli, peynirli, ıspanaklı) kalan işkefeler üzerine döşenir en üste de yağla karıştırılmış bir yumurta sürülür, kızartılır. Kızardıktan sonra kesilerek servis yapılır.
 
 Not: Buna Yoka Böreği de denir.
 
 
  
 
 | 
| İskefe Böreği (Amasya) | 
|  | hüsamettin Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.01.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140181 Gönderme Tarihi: 31.Oca.2019
 929 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 Un
 1 Litre su
 Tuz
 İçi için:
 Yağlı çökelek 500 gram
 Maydanoz yarım demet ince kıyılmış
 Üzeri ve aralara yaymak için:
 Eritilmiş tereyağı 1 su bardağı
 
 Harcı kefe süt, un, yumurta, su karışımından da yapılır.
 Geniş bir kabın içerisine tuz ve su alabildiği kadar un ile karıştırılarak sert olacak şekilde yoğurulur.Hamur biraz dinlendikten sonra küçük yumaklar halinde kesilip oklava yardımı ile incecik açılır.Kızdırılan sacın üzerine oklava yardımı ile konulur ve aktaracak ile hafif pişirilir. Pişen işkefeler üst üste konularak istiflenir.
 İşkefelerin üzeri ılık su ile hafif ıslatılır.
 Biraz beklettikten sonra yuvarlak bir tepsi altı yağlanır. Bir kat yufka bir kat içerisine maydanoz, çökelek karışımı konularak üst üste bu işlem 12 yufka ile yapılır. Katların arasına eritilmiş tereyağı gezdirmeyi unutmayınız.
 En son olarak üzeri eritilmiş tereyağı ile yağlanır. 180 derece fırında 15 dakika pişirilir. Alt üst yapılıp çevrildikten sonra 15 dakika kadar tekrar bekletilir. Fırından çıkınca eritilmiş tereyağı ile yağlanarak ılık olarak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |