sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort serdivan escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort karapürçek escort karasu escort kaynarca escort kocaali escort otele gelen escort pamukova escort sapanca escort sogütlü escort taraklı escort
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sapanca escort sapanca escort webmaster forum webmaster forum
Hünkar Beğendi - lezzetler.com
Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şiş Kebabı Tarifleri > Hünkar Beğendi (80 adet - 2,624,397 defa bakıldı)

Hünkar Beğendi

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hünkarbeğendi

sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64913
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,706 defa indirildi / yazdırıldı




2 büyük boy soğan
750 gram kuşbaşı koyun eti
2 orta boy domates
2.5 tatlı kaşığı tuz
3/4 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
6 orta boy patlıcan
5 yemek kaşığı margarin
5 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı sıcak süt
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Önce sebzeler yıkanır. Soğan ince ince doğranıp etle birlikte tencereye konur. Kısık ateşte kendi suyu ile 40-45 dakika pişirilir. Domates yarım santim iriliğinde doğranır, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz, karabiber ve su, etli karışıma eklenir. Karıştırılıp yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakılır. Patlıcanlar kurulandıktan sonra ocakta çevirerek közlenir. Kabukları soyulup sapları kesildikten sonra ince ince kıyılır. Teflon bir tencereye yağ ve un konup hafif sararıncaya değin 1-2 dakika kavrulur. Patlıcan ve kalan tuz katılır. Süt tencereye azar azar eklenerek püre sürekli karıştırılır. 7-8 dakika pişirilir. Peynir konup bir kez daha karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Beğendi servis tabağına alınır. Ortası hafifçe çukurlaştırıldıktan sonra eti konur ve et suyu gezdirilerek servis yapılır.


Hünkar Beğendi

otorite
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.09.2011
Mesajlar: 44
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc67998
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2011
2,105 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kuşbaşı et
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 domates
1 soğan
3 bardak sıcak su
5 patlıcan
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı kaşar peynir rendesi

Tencereye sıvı yağ ve kıyılmış soğanları ilave edip kavurun. Üstüne eti ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Küçük küçük kesilen domatesleri de ekleyip tekrar kavurun. Üstüne su, tuz ve baharatları ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu azaltmayın sulu bir et olacak. Patlıcanlar közlenir ve kabukları soyulup ince ince kıyılır. Başka bir tencerede margarin ve un hafifçe kavrulur. Kıyılan patlıcanlar eklenir. Süt ve tuz eklenir indirmeye yakın kaşar rendesi ilave edilip tencerenin ağzı kapatılır. Kaşar peynirin erimesi sağlanır. Servis tabağına patlıcanları harç alınıp kaşığın sırtıyla tabağa yayılır.


HÜNKAR BEĞENDİ

dobra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc72895
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
2,463 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

400 gr kuzu kuşbaşı
4 adet patlıcan
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet domates
2 adet sivribiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet limon
75 gr margarin
1 çay kaşığı muskat
Tuz
Karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
500 gr süt
1,5 fincan un
1/4 paket margarin

Bir çatal yardımıyla ya da bıçağın ucuyla çeşitli yerlerinden deldiğimiz patlıcanları, közde ya da bol sıvıyağda yumuşayıncaya kadar pişirelim. Diğer yandan, bir tencereye koyup, erittiğimiz margarine ince ince kıydığımız soğanı ilave edip, pembeleştirelim. Kuşbaşı kuzu etlerini de tencereye ilave ettikten sonra, etler suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım.
Etler suyunu çekince, 1-2 dakika daha kavurup, salçasını, baharatını ilave ederek, karıştıralım. Yeterince sıcak suyunu koyup, kısık ateşte etlerin pişmesini sağlayalım.
Pişirdiğimiz patlıcanların kabuklarını incecik soyup, içinde limonlu su olan bir kapta soyma işlemi bitene kadar bekletelim. Sonra bir tokmak veya robot yardımıyla püre haline getirelim.
Başka bir kapta, unu, margarin yağında sarartmadan kavurup, içine sütü ilave edelim. Boza kıvamına gelinceye kadar pişirip, içine püre yaptığımız patlıcanları katalım.
Muskat, yeterince tuz ve karabiber ilavesiyle lezzetlendirip, muhallebiden daha koyu kıvama gelinceye kadar pişirelim.
Servis tabağına, 1 porsiyon kadar pişirdiğimiz beğendiden koyup, ortasına da 5-6 tane pişirdiğimiz etten koyalım.
Daha önceden, fırında pişirdiğimiz domatesler ve sivribiberler ile süs yapıp, sıcak sıcak servis yapalım.


Hünkar Beğendi

Bennur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc73777
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2012
2,100 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet közlenmiş patlıcan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
500 gr antrikot
1 tane iri domates rendesi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz

Antrikotlar, bir tavada altı üstü pembeleşinceye kadar çevrilir. Düdüklü tencereye alınır. Üzerine domates rendelenir. Tuz ve su ilave edilir. Düdüklünün düdüğünü indirdikten sonra 10 dk. pişirilir. Beğendinin hazırlanışı Közlenmiş patlıcanlar ince ince kıyılır. Tencereye yağ koyulur.Eriyince üzerine un ilave edilir ve kavrulur. Süt eklenir pürüzsüz bir hale getirilir. Patlıcanlar ilave edilir,güzelce karıştırılır. Kaşar peynir ve tuz ilave edilir. Kaşar peynir eriyene kadar ocakta tutulur. Daha sonra servis tabağına beğendi koyulup üzerine pişirilen etler minik parçalara ayrılıp servise sunulur.


Hünkar Beğendi

rekortmen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.09.2011
Mesajlar: 46
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc75263
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012
2,171 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet patlıcan
300 gr kuzu eti
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
Bir miktar sıvıyağ
Bir miktar tuz
1 kase mantar
Bir miktar karabiber
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 adet defne yaprağı
2 adet biber

Hünkar beğendi için, kuzu etini sıvı yağda kavrulmaya alın. Üzerine doğanmış soğan ve sarımsakları ilave edin. Mantar ve salçasını da ekledikten sonra bir süre daha kavurun. Daha sonra üzerine yemeği pişirebilecek kadar su verin. Bir süre piştikten sonra içerisine defne yaprağı, doğranmış domates ve biberi de ilave ederek pişrin. Beğendisi için; ilk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Unu tencereye alın biraz kavrulduktan közlenmiş patlıcanları ince doğrayıp ekleyin. Bir süre eze eze kavurun. Patlıcanlar iyice ezilince üzerine sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin. İyice özleşince içerisine en son kaşar peynirini ekleyerek peynir eriyene kadar karıştırın. Beğendi ve et hazırlanınca, servis tabağına beğendi yayılır. Ortası açılarak et ortasına yerleştirilerek servis yapılır.


Hünkar Beğendi

Huriye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc76573
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2012
2,177 defa indirildi / yazdırıldı




Dana Kuşbaşı (1 kg)
Patlıcan (6 patlıcan, fırında közlenmiş ve ayıklanmış)
Soğan (1 adet)
Un (3 çorba kaşığı)
Kaşar Peyniri (1 su bardağı dolusu rendelenmiş, 200 gram)
Salça (2 çorba kaşık)
Soğuk süt (2 su bardağı)
Sıcak su (1.5-2 litre)
Sıvı Yağ (1 su bardağı kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 tatlı kaşığı)

Etleri kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak su koyun. Etlerin rengi değişene kadar bir taşım kaynatın.
Haşladığınız etleri tencereden alarak soğuk suda yıkayın ve kenarda bekletin.
1 adet soğanı kuşbaşı biçiminde doğrayın. Tencereye 3 çorba kaşığı sıvıyağ alarak kızdırın ve kuşbaşı doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından 2 çorba kaşığı salçayı ekleyerek bir iki kez karıştırın.
Süzdüğünüz etleri tencereye koyarak salça ile iyice karıştırın. Etlerin üzerini bir miktar geçecek şekilde sıcak su ilave edin ve orta ateşte etler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat, etlerin pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin.
Sos(beğendi): Bir başka tencereye ya da derin bir tavaya, 1 çay bardağı sıvıyağ koyun. Yağ iyice kızınca 3 çorba kaşığı unu ilave ederek unun kokusu gelene kadar kavurun.
Önceden fırında közleyip kabuklarını ayırdığınız patlıcanları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ardından doğardığmız patlıcanları kavurduğunuz unun üzerine ilave ederek karıştırın.
2 su bardağı soğuk sütü de patlıcanların üzerine ekleyin ve çırparak karıştırmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberi de ekledikten sonra 1 su bardağı rendelenmiş kaşarı serpiştirin. Peynirler eriyene kadar 1-2 dakika karıştırın ve tencerenin altını kapatın. Böylece sosunuz (beğendiniz) hazır olacak.
Hazırladığınız sosu (beğendiyi) servis tabağına yayın, üzerine etleri koyarak ve etlerin sosundan da en üste bir kaç kaşık dökerek sıcak olarak servis ediniz.

Not: Etleri, önceden sıcak suda haşlayıp, soğuk suda süzerek, etlerin daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Yemeğin yanında közlenmiş domates ve biberle servis yapabilirsiniz.


Hünkar Beğendi

kinot
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129
Şehir: Katmandu
Kısa URL: https://ml.md/lc77859
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2012
1,956 defa indirildi / yazdırıldı




100 Gr Sana Klasik
250 gr kuzu et
1 Yemek Kaşığı salça
1 Adet yumurta
2 Yemek Kaşığı un
4 Adet patlıcan
1 Adet soğan
1 Bardak su
2 Bardak süt

Patlıcanlar yıkanıp bütün fırına verilir. 175 derecede yumuşayana kadar pişirilir. Tencereye sana yağın yarısı konur. Bir adet soğan yemeklik doğranır pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı doğranan etler pembeleşen soğanın üzerine eklenir. Suyunu çekene kadar kavrulur. Bir kaşık salça da eklenip kavrulur. Üzerine bir bardak sıcak su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra tuz eklenir. Pişen patlıcanlar soğuduktan sonra kabukları soyulur ve doğranır. Tavaya kalan sana yağ eklenir. Eridikten sonra iki kaşık un eklenerek kavrulur. 2 bardak soğuk süt ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Ocağın altı kapatılır. 1 adet yumurta kırılarak hızlıca karıştırılır. Patlıcanlar ilave edilir. Tuzu eklenir. İyice karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzerine pişirilen etler dökülür.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.04.2023


Hünkar Beğendi

mübarek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2012
Mesajlar: 78
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc78191
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2012
2,337 defa indirildi / yazdırıldı




2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Tatlı Kaşığı sirke
3 Bardak sıcak su
1 Tutam kekik
2 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Kaşar
500 gr kuzu eti
5 Adet patlıcan
2 Yemek Kaşığı un
2 Adet soğan
1 Tutam tuz
2 Su Bardağı süt

Öncelikle kuzu etini orta boy bir tencereye alarak orta ateşte kavuralım. Sonrasında margarini ve küçük dogranmış soganlarıda tencerenin içine ilave ederek bir kaç dakika daha kavurun. Bir tatlı kaşıgı sirkeyide ilave edin. Önceden rendeledigimiz domatesler ile kekik,sıcak su ve tuz ilave ederek tencerenin içindeki etler yumuşak kıvama gelene dek kavuralım. Patlıcanlarımızı ateşte közledikten sonra kabuklarını soyalım ve limonlu su da bir kaç dakika bekletelim. Sudan çıkardıgımız patlıcanları ince olacak şekilde kıyalım. Orta boy bir tavada margarini eriterek üzereine 1 yemek kaşıgı un ilave edelim ve renk degiştirene kadar kontrollü bir şekilde kavuralım. Renk degiştirme işlemi tamamlandıgında süt ilave edin. Tavada ki karışım süt yardımı ile koyulaştıgında ateşten alın. Ufak kıyılmış patlıcanlar ile tuz ve rendeledigimiz kaşar peynirini ilave edin. Bir kaç kaşık darbesi ile karıştırdıktan sonra servis tabagına aktarın. Üzerine kavrulmuş eti ilave ederek hünkar begendiyi tamamlayın.


Hünkarbeğendi

rukiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2006
Mesajlar: 61
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc78301
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2012
2,187 defa indirildi / yazdırıldı




3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet Domates
1 Bardak KAŞAR PEYNİRİ
1 Adet soğan
Aldığı kadar salça
1 Bardak süt
2 Yemek Kaşığı un
250 gr kuşbaşı et
3 Adet patlıcan

Patlıcanları güzelce közleyin ve unu bir yemek kaşığı sana margarinde düzgün bir şekilde kavurun ve sütü üzerine ekleyin. Karıştırarak mama gibi bu iki malzemeyi pişirin. Kaşar peynirinin yarısınıda ekleyin. Soyup küçük küçük kestiğiniz patlıcanlarıda katarak, bir taraftan ise tuzunu ayarlayın. Karışımı geniş bir borcama dökün üzerine kalan kaşar peynirini güzelce serpin. Peynirler eriyip, üzeri kızarana kadar fırında normal dereceli bir ateşte pişirin. Üzeri için soğanları ve etleri kavurup salça ve domates rendesi ekleyerek hazırladığınız soteyi üzerine dökün.


Hünkar Beğendi

DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc78401
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2012
2,134 defa indirildi / yazdırıldı




3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Su Bardağı süt
1 Yemek Kaşığı un
1 Kg. Patlıcan
750 gr kuşbaşı et
2 Yemek Kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
3 Adet Domates
2 Adet soğan
1 Demet maydonoz

İlk olarak eti, irice doğranmış soğanlarla birlikte yağda kavuralım. Daha sonra domatesleri doğrayıp etin üzerine ilave edelim ve karıştıralım. İçine 3 su bardağı sıcak su koyarak etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişeceğine yakın içine tuz ilave edelim. Et pişerken patlıcanları közlemeye başlayalım. Soyalım ve ince ince kıyalım. Diğer bir tavada un, yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Sütü azar azar karıştırarak üzerine dökelim.Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri ve patlıcanı ilave edelim. İçine tuz ve karabiber ekledikten sonra servis tabağına alalım. Pişmiş olan eti üzerine dizelim. Maydanozun yapraklarıyla süsleyelim ve servise sunalım.


Hünkar Beğendi

tatlıkız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2012
Mesajlar: 70
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc78896
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2012
1,883 defa indirildi / yazdırıldı




2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
1 Kg. süt yarım
1 Adet ince kıyılmış soğan
4 Yemek Kaşığı un
150 gr kaşar peyniri rendesi
Yeterince tuz
1 Kg. yarım yağsız kuşbaşı
2 Yemek Kaşığı salça
4 Adet patlıcan

Bir tencerede soğanı sıvıyağ ile kavuruyoruz ve etleri ilave ederek bir süre daha kavurup salçasını ekliyoruz. Üzerine etlerin üstüne çıkacak kadar su ekleyip tuzunu ekliyoruz ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Patlıcanları ocağımızda közleyip kabuklarını soyuyoruz ve ince doğruyoruz. Bir tencereye Sana yağımızı ve unumuzu alıp un kokusu gidene kadar kavuruyoruz ve sütümüzü yavaşça çırparak eliyoruz katılaşmaya başlayınca patlıcanı ve kaşarı ekleyip, tuzunu serpiyoruz. Kapağını kapatıp çok az daha pişiriyoruz . Ocaktan alıyoruz.


Hünkarbeğendi

NURGÜN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2012
Mesajlar: 69
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc83331
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2012
1,994 defa indirildi / yazdırıldı




4 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet Domates
500 gr koyun eti
2 Bardak süt
2 Yemek Kaşığı un
4 Yemek Kaşığı margarin
1 Yemek Kaşığı sirke
2 Adet soğan
5 Adet patlıcan

Tencereye etleri alıp suyunu çekene dek kavurun. Margarin ve soğanları ekleyin.3 dakika daha kavurun. Sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri kekiği sıcak suyu ve tuzu ekleyerek pişirin. Patlıcanları ateşte közleyip ince kıyın. Margarini bir tavada eritin. Unu ekleyip kavurun.üzerine soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaşınca ateşten alın.ince kıyılmış patlıcanları tuzu rendelenmiş kaşarı ekleyin.üzerine eti koyup servis yapın.


Hünkâr Beğendi

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc87579
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2013
2,344 defa indirildi / yazdırıldı




Melikgazi Belediyesi

3 adet kemer patlıcan
½ kg kuşbaşı et
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
1 fincan süt
1 fincan su
2 yemek kaşığı salça
1 baş soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Etler suyunu çekene kadar pişirilir, yemeklik doğranmış soğan ilave edilir.kavrulduktan sonra salça, tuz, baharat eklenerek 1 çay bardağı sıcak su ile kısık ateşte pişirilir.közlenmiş patlıcanlar küçük doğranır tencerede sıvıyağ unla kavrulur, patlıcanlar ilave edilir. Süt ve su eklenerek pişirilir. Servis tabağına almadan önce kaşar rendesi eklenir, karıştırılır. Servis tabağına havuz şeklinde patlıcan yerleştirilir. Ortasına et yerleştirilir, servis yapılır.



Hünkarbeğendi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc92347
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2013
1,932 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kuşbaşı dana eti
2 çorba kaşığı margarin
2 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet orta boy domates
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Karabiber
Beğendi için: 5 adet patlıcan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Süslemek için:
1-2 dal kekik

Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine margarini ve ince kıyılmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce salçayı ekleyin. Bir-iki dakika sonra kabuğu soyulup ince doğranmış domatesi katın. İki dakika kavurun. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyun. Suyu azaldıkça ilave ederek et yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın ve sıcak tutun. Diğer taraftan beğendiyi hazırlamak için patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince doğrayın. Margarini bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine patlıcan ve sütü ekleyin. İki dakika sonra kaşar peynirini ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Koyulaşana kadar pişirip servis tabağına aktarın. Üzerine eti yerleştirin. Kekikle süsleyerek servis yapın.


Hünkar Beğendi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc99799
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014
2,434 defa indirildi / yazdırıldı




4 çorba margarin
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
3-4 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
1 kg et
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber

Patlıcanları alüminyum folyo ya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.
Un vesanayı kavurun.
Sütü azar azar yedirin.
Tuzu ekleyin.
Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
Tüm karışımı çukur bir tabağa alın. Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sana ile pişirin.
Unu ekleyin.
Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Etleri bir borcama koyun. Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. Sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.



Hünkar Beğendi

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc102477
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2014
2,005 defa indirildi / yazdırıldı




6 patlıcan
1 kaşık un
1 kaşık yağ
2 kaşık kaşar peyniri rendesi
1 bardak süt
1 avuç maydonoz
Biraz tuz
Biraz karabiber
1 kg kuşbaşı et
2 soğan
2-3 domates
2 kaşık yağ

İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Tuz ve karabiber atılır.
Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.
Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
Kabukları soyulup incecik kıyılır.
Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir.
Tuz atılır.


Hünkar Beğendi

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc110141
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2015
2,855 defa indirildi / yazdırıldı




Oktay Usta

250 gr Dana eti
3 Adet büyük boy kemer patlıcan
1 Adet kuru soğan
2 Adet domates
3 Adet sivri biber
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Su
Tuz
Çiçek yağı
Karabiber
Beğendisi için:
Közlenmiş patlıcan
2 Çorba kaşığı un
2 Su bardağı soğuk süt
1 Fincan rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Çiçek yağı

Dana veya kuzu etlerini küp küp doğruyoruz. Tenceremize koyduğumuz yağda kavuruyoruz. Üzerine kuru soğan ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra salça ve sıcak su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın sivri biber ve domates ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz.
Beğendisi için, patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyup patlıcanları küçük küçük doğruyoruz. Tencereye çiçek yağı koyuyoruz. İçerisine un ilave edip kavuruyoruz. Patlıcanları unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. Kaşar peynir ilave ediyoruz. Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz. Servise hazır hale getiriyoruz.


Fotoğraf "tarifsiz tarifler" tarafından gönderildi. 25.08.2018


Hünkar Beğendi

Ayşe Sude
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.10.2016
Mesajlar: 34
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc120623
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2016
1,465 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

1 kg. patlıcan
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet soğan
2 adet domates
2 diş sarımsak
2 adet tane karabiber
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı muskat
½ limonun suyu
2,5 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz

Patlıcanları ateşte közleyin, ayıklayın ve limonlu suda bekletin. Daha sonra sudan çıkartın ve bir tahta üzerinde kıyın. Tencereye 1,5 çorba kaşığı yağ ve un koyun. Hafifçe kavurun ve patlıcanları ilave edin. Ezerek kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tencerede küçük küpler halinde doğradığımız soğan ve sarımsağı 1 çorba kaşığı yağ ile kavurun. Daha sonra kuşbaşı doğradığımız etleri ilave edin ve etlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Küçük küçük doğranan domatesleri, naneyi, karabiberi ve defneyaprağını ete ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek, etler yumuşayıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Beğendi tuz ve muskatla tatlandırın. Beğendiyi servis tabağına alın, ortasını kaşık ile yuvarlak açın ve eti koyun, sıcak olarak servis edin.



Hünkar Beğendi

vanilyalı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.04.2014
Mesajlar: 25
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc129252
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2017
1,480 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

Tas kebabı için:
250 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığı tarçın
Karabiber
Su
Beğendi için:
2 adet patlıcan
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı Hindistancevizi
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
50 gram kaşar peynir
Tuz

Et, soğan ve salça harlı ateşte 2 dakika kadar kavrulur.
Püre haline getirilmiş domates, tarçın, karabiber ve üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
Hindistancevizi rendesi bir süzgeç içinde ılık suyun içinde bekletilmeye başlanır.
Bu esnada patlıcanlar közlenip soyulur.
Patlıcanlar püre haline getirilir.
Un ve tereyağ rengi dönene kadar kavrulur.
Patlıcanlar ve tuz ilave edilir.
Hindistancevizi sütü ve normal süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
Ocağın altı kapatılıp kaşar peynir rendesi eklenir.
Suyunu çeken tas kebabın altı kapatılır.
Beğendinin üzerine tas kebap konularak servis yapılır.



Hünkar Beğendi

Vanya Dayı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.02.2014
Mesajlar: 36
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc129507
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2017
1,015 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg patlıcan
1 tutam muskat
1 çorba kaşığı limon suyu
30 gr tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 soğan
3 diş sarımsak
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 defne yaprağı
3 sivri biber
2 domates
Tuz
Karabiber
Nane

Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve birkaç yerinden kürdanla delin. Közleyip kabuklarını soyup kararmaması için bütün olarak limonlu suda yarım saat kadar bekletin. Daha sonra limonlu sudan çıkarıp püre haline gelinceye kadar kıyın. Tereyağının yarısını eritip unu kavurun. Patlıcan ezmesini ve azar azar sıcak süt ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp muskat, tuz ve karabiberle tatlandırın. Soğanlar ve sarımsakları soyup kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip doğrayın. Kalan tereyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Eti ilave edip 5 dakika kavurun. Sivri biberler ve domatesleri ekleyip hafif suyunu çekene kadar 1-2 dakika daha kavurun. Nane, defne yaprağı ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocağın altını kısın ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Beğendiyi servis tabağına yayın, üzerine etli karışımı dökün. Sıcak servis yapın.







Hünkar Beğendi Tarifleri Şiş Kebabı Tarifleri



(80 adet Hünkar Beğendi 2,624,397 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası