|
Ayşekadın Fasulye |
 |
asil
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2009
Mesajlar: 39 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc34438
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2009
2,194 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bunlar da değer sırasiyle gerçek ayşe, şeker ayşesi ve kara ayşe olarak üç cinstir. Nisan ortasında Adana ve İzmir'den gelmeye başlayan ayşelerin yerlileri ancak mayıs ortasında piyasaya sürülür ve kasım ayma kadar da devam eder. Gerçek ayşeler kılçıksız, orta büyüklükte, renkleri de sarıya çalan yeşilliktedir. Şeker ve kara ayşeler ise kılçıklıdırlar, boyları kısa ve renkleri yeşildir.
|
Ayşe Kadın Kim? |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178071
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2024
135 defa indirildi / yazdırıldı
|
Rivayet odur ki Babıâli gazetecileri, civardaki bir lokantaya gider, buranın fasulyesi dillere destandır ve namı kulaktan kulağa yayılır.
Kimine göre restoranın sahibi kimine göre de aşı kaynatan "Ayşe Kadın isminde biridir. Bu isim fasulyeyle özdeşleşir ve gazeteciler sayesinde buradan tüm Türkiye’ye yayılır.
Çalı fasulyesine kıyasla daha kalın ve etli olan Ayşe Kadın (Ayşekadın) fasulyesi, yemeğe özel bir tat vermesiyle bilinir.

|
|