| 
 
| 
 
 
 | 
 
Et Kabağı (Niğde) | 
 
  | 
erşah 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.01.2018 
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131527 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2018 
1,202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü                                                       
 
 
1 adet et kabağı (50-55 cm boyunda)
 
4 kg parça kuzu eti
 
3 kg sazala domatesi
 
1 kg bor biberi(yeşil)
 
3 kg taze sıkılmış üzüm suyu
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 kg çayırlı soğanı
 
3 yemek kaşığı salça
 
1 çay bardağı Bor toz şekeri
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
 
Akşamdan soyularak 10 cm eninde halkalar şeklinde kesilir sonra el ayası büyüklüğünde kare, kare kesilir. Çekirdekli bölümü temizlenerek tuzlanır sabaha kadar bekletilir.
 
Soğanlar ince şerit halinde doğranır domates ve biberlerde ince, ince doğranarak yağda salçayla soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurulur.
 
Akşamdan tuzlanan kabaklar yıkanıp süzülerek büyük bir tencerenin tabanına bir sıra dizilir, üstüne bir kat kuzu eti yerleştirilir etin üzerine hazırlanan piyaz serilir az miktarda karabiber ve pul biber serpiştirilir. Bu işlem sırasına göre yemek malzemelerimiz bitene kadar uygulanır dizme işlemi bittikten sonra üzerine üzüm suyu dökülerek toz şeker serpiştirilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır kaynama başladıktan sonra mangal ateşine alınarak pişirilir piştikten sonra ateşten alınarak beklemeye alınır.1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Et Kabağı (Niğde) Tarifleri Karaman Yemekleri
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |